Yediler İçin Uygun Meslekler ve Ortamlar

0

Uygun meslekler ve ortamlar; Sürekli sabit mekanda kalma zorunluluğu taşımayan, kural ve sınırlamaların en az olduğu, fiziksel hareket imkanının çok olduğu, hiyerarşik düzenin en az olduğu iş ortamlarında daha verimli ve mutlu olur. Çalışma ortamında insanlarla etkileşebilme imkanı olması önemlidir. Kontrol ve baskının çok olduğu iş alanlarında çalışmakta zorlanabilir. Macera, heyecan ve uyarıcı unsurların olması tercih sebebidir.

Yeni ve orijinal fikir ve çözümlere açık olan, girişim ve deneyime açık, insanlarla etkileşim içinde olabildiği, çalışma saatleri konusunda esnek, tasarım ve yaratıcılığın önemli olduğu meslek dalları öncelikli tercih sebebidir. Ayrıntıların en az olduğu, monotonluk içermeyen, pratik beceri ve spontanlığın gerekli olduğu alanlarda daha verimli olabilir. Ürün geliştirme, yeni projeler üretme, girişimcilik ve gelecek merkezli düşünmenin önemli olduğu alanlarda daha verimli olur. 

Özetle;

  -İlhamlarıyla motive olarak, istediğinde değişik insanlarla çalışmasına olanak tanıyan işler,

-İnsanları etkileyecek ve cezb edecek yeni fikirler, ürünler ve çözümler üretebilmesine olanak sağlayan işler,

-Etki uyandıran, farklı ve yeni şeyler üretebileceği işler,

-Sonucu görebileceği ve kendisinin katkısının fark edilip takdir edileceği işler,

-Sıkıcı olmayan, rutin ayrıntılara mecbur kalmayacağı işler,

-Kendi tercihlerine duyarlı olunan, kendi temposuyla çalışabileceği, minimum ölçüde kuralların olduğu, özgürce çalışma ortamı sağlayan işler,

-Yeni insanlarla tanışmasına, yeni yetenekler kazanmasına ve merakını tatmine olanak sağlayan işler,

-Farklı yönelim ve fırsatlara açık olan işler,

-Farklılıklara saygı duyulduğu ve özgürlüğün desteklendiği ortam ve işler,

-Kişisel hayal ve ilhamlarının peşinden koşabileceği, hayal ettiklerinin denenmesine olanak sağlayan işler,

-Şevk ve gayrete getirildiği, hayal ve tasavvurlarının dinlendiği ve takdir edildiği işler.                                                            

Uygun mesleklerden bazıları;

 Pazarlama, Bireysel işletmecilik, Tur/seyahat/macera kılavuzu, Seyahat yazarı, Komedyen, Stand-up sanatçısı, Tiyatro ve müzik sanatçısı, Gurme, Fotoğrafçılık, DJ, İşletmecilik, Ar-Ge birimleri, İş geliştirme direktörü, Medya/gazete yazarlığı, Halkla ilişkiler, Pilot, Tıp (özellikle araştırma ve alternatif ağırlıklı), Organizatörlük, Oyun ve eğlence sektörü, Reklamcılık, Politika, Uzay bilimleri, Gezgin, Kaşif, Sinemacılık, Komedyenlik, Karikatürist, Emlak komisyonculuğu, Muhabirlik, Spikerlik.                                       

Zorlanacakları Alanlar;

 Ofis memuru, Sekreter, Avukat (detaylı ve bürokratik yazışmalar), Kütüphanecilik, Evrak kontrol, Askerlik, Emniyet birimleri.

Share.

About Author

Leave A Reply