Dokuzlar İçin Uygun Meslekler ve Ortamlar

0

Uygun Meslek ve Ortamlar; İlk ve ortaokul dönemlerinde ne olacakları ve ne olmak istedikleri konusunda çok düşünmeyebilirler. Tüm alan ve meslekler ona eşit yakınlık ve uzaklıkta görünebilir. Kendilerini yeterli ve yetkin gördükleri oranda herhangi bir alana daha çok yönelim duyarlar: Fiziksel ve psikolojik olarak rahat, rutin olan, yüksek stres ve gerilim unsurları taşımayan, bedensel aktivitenin daha önde olduğu,  analitik ve ayrıntılı düşünmenin her zaman gerekmediği, risk ve tehlike içermeyen alanlara daha eğilimlidirler.

Özetle;

-Rekabetin değil birliktelik ve uyumun geçerli olduğu işler,

-Hata ve eksiklik durumlarında yapıcı uyarıların yapıldığı ve kişinin olumlu yönde desteklendiği ortam ve işler,

-Değişim ve riskin en az olduğu, sorumluluk sınırlarının belli olduğu işler,

-İnsanlar arası gerilim ve çatışmanın en az olduğu işler,

-Sürekli analizin pek gerekmediği, ayrıntıların az olduğu işler,

-Sistemin oturmuş olduğu, herkesin görevinin net sınırlarla belirlendiği işler.

Uygun mesleklerden bazıları;

 Müzisyen (yetenekli ise), Öğretmenlik, Sosyal hizmetler, Muhasebe, Evrak ve veri işleme,  Tekniker, Üretim birimleri, Makine mühendisliği, jeofizik, Jeoloji, Bürokrasi, Çevre mühendisliği(risk ve insan ilişkilerinin az olduğu), Uzun yol şoförü, Ofis elemanı, Aşçılık, Arabuluculuk hizmetleri, Koruyucu hekimlik, Radyoloji, Tarım ve hayvancılık(üretim ve pazarlama)

Yapmakta Zorlanacağı Meslekler; Yatırım bankacısı, Riskli danışmanlıklar, Ticaret, Sosyal organizasyon yönetimi, Hareketlilik ve hızlı karar vericilik gerektiren meslekler, Aktif etkileşimin olduğu emniyet birimleri, Askerlik.

Share.

About Author

Leave A Reply